Focus van Parker

Wie zijn we

Parker Professionals heeft de ambitie om de beste professionele vrouwen op de juiste posities in organisaties te plaatsen. In en om Parker heen werken mensen met veel ervaring in uiteenlopende functies en branches. De meeste ervaring hebben wij met (ICT) Projectmanagement, verandermanagement, Projectondersteuning en Projectadministratie. Doordat Parker veel samenwerkt met aan Parker gerelateerde bureaus vinden wij voor u ook de beste Projectcoördinatoren, Werkvoorbereiders, (hoofd) uitvoerders en engineers in de utilities en Oil & Gas.

Waarom juist de focus op vrouwen?

Vrouwen zijn anders, niet beter, niet slechter maar anders. En ja, focussen op verschillen mag. Sterker nog om meer creativiteit in je organisatie te krijgen en betere resultaten te garanderen zijn verschillen in je medewerkersbestand van groot belang. Een andere aanpak, nieuwe visies, afwijkende manieren van leidinggeven, verschillende meningen en oplossingen in een team zijn tegenwoordig onontbeerlijk om als organisatie succesvol te zijn.

Organisaties met minimaal 3 vrouwen in het topmanagement zijn effectiever op elk van de 9 dimensies die de kwaliteit van een organisatie bepalen: visie, werkomgeving en waarden, planning en controle, leiderschap, externe oriëntatie, motivatie, competenties, accountability en innovatie. Deze hogere scores leiden concreet tot betere financiële resultaten. 3 van de 4 belangrijkste leiderschapsvaardigheden die nodig zijn om in te spelen op nieuwe trends worden significant meer door vrouwen ingezet dan door mannen: participatieve besluitvorming, inspiratie en verwachtingen managen en belonen. Een goede reden dus om meer vrouwen in de top van een organisatie te willen hebben. Echter om hier als organisatie je voordeel mee te doen is het van belang om niet enkel op top niveau maar door de gehele organisatie heen deze vaardigheden te gaan ontwikkelen en in te bedden.

Hoe doen we dat bij Parker Professionals

Doordat Parker Professionals veel tijd investeert in het vinden van vrouwelijke kandidaten groeit ons netwerk gestaag. Daarnaast raken meer en meer organisaties ervan overtuigd dat man-vrouw diversiteit een (project) team, een afdeling en een gehele organisatie echt verder kan helpen. Samen met auteur Bert Overbeek (bekend van o.a. de boeken voer voor jonge bazen en mannen en/of vrouwen diversiteit op de werkvloer) geven wij trainingen en seminars en ondersteunen wij organisaties in het optimaal gebruik maken van diversiteit binnen de eigen teams. Het stimuleren van inclusie schept een juiste bodem om de voordelen van diversiteit optimaal in ter bedden in het DNA van de organisatie. Voor Parker betekent dit dat we onze klanten en hun behoeftes echt leren kennen en nog beter een match kunnen maken.

En waarom dan soms ook mannen?

In vrijwel homogene omgevingen, dat wil zeggen omgevingen waar vrijwel alleen maar vrouwen werkzaam zijn, kan juist een mannelijke collega het verschil maken. De dynamiek in een team of op een afdeling verbetert wanneer er sprake is van een meer heterogene samenstelling, de sfeer wordt anders en de resultaten worden beter.

parker-professionals-header-04

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

parker-professionals-header-02

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.